Fotografie

Naast DTP-werk en het maken van websites fotografeer ik met mijn Nikon D90 spiegelreflexcamera. De foto's kunnen gebruikt worden voor advertenties, flyers,
brochures, magazines en websites.

Met de huidige digitale fototoestellen kan iedereen eenvoudig fotograferen maar kan iedereen die ook correct verwerken naar de juiste resolutie voor print of internet.
Fotografie kan het beeld van een advertentie of webpagina versterken maar bij
verkeerde compositie of resolutie hier juist afbreuk aan doen.

Negatieven scannen
Omdat ik een Nikon Coolscan ED heb is het mogelijk om oude negatieven in hoge resolutie in te scannen. Het formaat is 5959x3946 4000 ppi. Een negatief is dan 67,49 mb groot. Met behulp van Adobe Photoshop CS3 Extended is het resultaat verbluffend.

Als vrijwilliger van Theater De Lieve Vrouw heb ik tijdens de opening op 4 maart 1989 foto's gemaakt. Een aantal heb ik bewerkt in Photoshop CS3 en de foto's van toen zien er nu uit als een poster. Eenentwintig foto's werden in de maanden januari t/m maart 2009 tentoongesteld in theatercaf√© De Lieve Vrouw en nu te zien op de site. Ook heb ik foto's gemaakt in Scheveningen op een nazomerse dag. Onder het kopje algemeen zal er in de toekomst meer digitale fotografie te zien zijn. De combinatie analoge en digitale fotografie gaat prima samen. Als voorbeeld heb ik een aantal negatieven ingescand van optredens van popgroepen die ik sinds 1980 heb gefotografeerd. Ook zijn er negatieven ingescand van mijn verschillende reizen naar Indonesi√ę. De foto's zijn te zien via deze links: